Detria Relaxant®

Tuotteet

DETRIA RELAXANT®

Luonnollisesti tehokkaampi sarja lihasten ja jalkojen hoitoon

Detria Relaxant® on kehon hyvinvointiin, mutta erityisesti lihasten ja jalkojen huoltoon kehitetty hoitosarja. Relaxant® -tuotteiden tehoaineina käytetään kansanparannusperinteessä tunnettuja yrttejä, turvetta ja pihkaa.

RELAXANT MAGNESIUM

UUTUUS! Voidetta käytetään rasituksesta kipeytyneiden lihasten palautumiseen. Nopeuttaa särkevien lihasten rentoutumista, vilkastuttaa lihasten aineenvaihduntaa, ehkäisee lihaskramppeja sekä lihasten jäykkyyttä. Tuotteen turveuute toimii tehokkaana välittäjäaineena magnesiumin imeytymisessä. 2 kokoa.

Detria_Relaxant_Magnesium_ryhma_2

RELAXANT LIHASTENRENTOUTTAJA

Tarkoitettu rasituksesta kipeytyneiden niskojen, hartioiden ja lihasten hierontaan. Nopeuttaa särkevien lihasten rentoutumista, vilkastuttaa niiden aineenvaihduntaa ja vähentää suonenvetoja. Lievittää kasvukipuja. Voidetta hierotaan suoraan kipeälle alueelle tarvittaessa useita kertoja päivässä usean päivän ajan. 2 kokoa.

Detria_Relaxant_Lihastenrento_ryhma_2

RELAXANT JALKAVOIDE

Laskimoverenkiertoa tehostava voide paleleville, turvonneille, väsyneille tai jomottaville jaloille. Helpottaa seisoma- ja istumatyöstä johtuvaa jalkojen särkyä ja turvotusta. Levitetään jalkapohjiin, jalkateriin ja pohkeisiin aamuin illoin lihasten pituussuuntaan kevyesti sivellen. 2 kokoa.

Detria_Relaxant_Jalkavoide_ryhma_100_2

RELAXANT PIHKASALVA 30%

Luonnon oma hoitovoide pieniin ihovaurioihin ja ihottumiin. Säilöntäaineeton.

Detria_Relaxant_Pihkasalva

RELAXANT PIHKAÖLJY 10%

UUTUUS! Antimikrobinen pihka estää tulehduksia ja edistää haavojen paranemista. Käytetään esim. hankaumiin, halkeileviin kantapäihin, repeileviin kynsinauhoihin, hyönteistenpuremiin, rohtumiin, pieniin haavoihin ja muihin ihovaurioihin.

Detria_Pihkaoljy

RELAXANT HAJUNPOISTAJA

Suihke orgaanisten hajujen poistoon vaikeasti pestävistä varusteista tai jaloista.

arctic-arbutin-kauneuskapseli

RELAXANT KÄYTTÖKOHTEET

Niska- ja hartiakivut sekä näyttöpääte- ja istumatyö

Relaxant Lihastenrentouttaja on niska- ja hartiakivuista kärsivän pelastus. Niskan ja hartioiden kipu ovat yleisiä vaivoja, jotka yleensä johtuvat työasennosta, fyysisestä lihasrasituksesta tai jostakin vammasta. Näissä kaikissa on kuitenkin yhteistä niskan- ja hartiaseudun lihasten kireys ja kipu. Relaxant Lihastenrentouttaja lisää verenkiertoa paikallisesti mikä avaa kireitä lihaksia. Relaxant Lihastenrentouttajan salisylaatit puolestaan lievittävät kipua tehokkaasti.

Koululaisten niska- ja hartiakivut ovat yleistyneet. Relaxant Lihastenrentouttaja ei ole ainoastaan aikuisten istuma- ja päätetyötä tekevien tuote vaan sitä voivat käyttää myös lapset ja nuoret, jotta he jaksavat opiskeluissaan paremmin.

Lihaskramppi eli "suonenveto"

Suonenveto tarkoittaa yleensä alaraajoissa esiintyviä lihaskramppeja, jotka tavallisesti vaivaavat öisin. Terveiden henkilöiden suonenvetoon ei yleensä löydy mitään syytä. Iän mukana alttius suonenvetoon lisääntyy. Niitä ilmenee eniten 50 ikävuoden jälkeen ja yleisyys lisääntyy iän mukana. Noin kolmasosa 60–70-vuotiaista kärsii toistuvasta suonenvedosta. Lihaskramppeja esiintyy tavallista enemmän joissakin sairauksissa, esimerkiksi munuaisen vajaatoiminnassa ja suolatasapainon häiriöissä. Terveillä henkilöillä nestetasapainon häiriöt (nestehukka, suolatasapainon häiriöt) saattavat altistaa lihaskrampeille. Suonenvetoa esiintyy herkemmin, kun lihaksia on rasitettu tavallista enemmän.

Liikuntaa harrastavilla ihmisillä lihaskouristuksia voi ilmetä voimakkaan rasituksen aikana tai sen jälkeen. Lihaskouristus eli spasmi voi kestää muutamasta sekunnista useisiin minuutteihin ja niitä voi syntyä kaikissa kehon lihaksissa. Urheilusuorituksia ei pitäisi jatkaa loppuun asti, jos kärsii kouristuksesta, koska tämä voi johtaa lihassäikeiden repeämiin. Lihaskramppeja esiintyy yleisimmin pohje- sekä reisilihaksissa. Myös selän ojentajalihakset ovat krampeille alttiita. Voima- ja nopeus lajeissa käytetään yleensä suurta voimaa ja lihaksen krampatessa (supistuessa) sen suojamekanismi ei välttämättä kerkeä aktivoitua, mikä johtaa lihasrevähdykseen.

Syyt:

 • Pitkäaikainen rasitus
 • Verenkiertohäiriöt (esim. suonikohjut, liian kireät varusteet)
 • Nestetasapaino häiriöt (suola, kalsium, magnesium) etenkin kuumalla ilmalla
 • Vanhat lihasvammat
 • Puutteellinen verryttely

Oireet:

 • Lihasten kova jännitys tahdosta riippumatta
 • Kipu kouristusalueella
 • Lihakset tuntuvat kovilta

Hoito:

 • Lihaksen rasitus lopetetaan ja sille annetaan paikallista puristusta
 • Rauhallinen venytys
 • Kevyt hieronta Relaxant Lihastenrentouttajalla

Relaxant jalkojen hoidossa

Relaxant Jalkavoide on lämmittävä apu paleleville jaloille. Jalat voivat tuntua kylmälle kun jalkojenverenkierto on vähäisempää kuin normaalisti. Tämä voi johtua esim. kylmälle altistumisesta, verisuonten supistumisherkkyyden vaihteluista tai tupakoinnista (supistaa pintaverisuonia). Relaxant Jalkavoide lisää laskimoverisuonten verenkiertoa sekä aktivoi pintaverisuonistoa, jolloin palelun tunne häviää. Relaxant Jalkavoidetta voi myös laittaa talvella ennalta ehkäisevästi jalkoihin noin. 30 min ennen ulkoilua.

 

Suonikohjuvaivat

Relaxant Jalkavoide on nopea helpotus suonikohjuista kärsivälle. Suonikohjuja löytyy jopa noin puolelta aikuisista. Suonikohjut johtuvat laskimoiden insuffisienssista eli laskimoläppien vuodosta. Suonikohjujen syntyyn vaikuttavia tekijöitä ovat mm. synnynnäinen laskimoläppien heikkous, raskaus ja ylipaino.

Pinnallisten laskimoiden suonikohjut esiintyvät sinertävinä pullistumina. Suonikohjut voivat myös aiheuttaa turvotusta ja särkyä jaloissa. Relaxant Jalkavoide tukee laskimoiden toimintaa mikä lievittää paineen ja kivun tuntua sekä vähentää turvotusta. Ylipainoisella henkilöllä tai raskausaikana Relaxant Jalkavoiteen päivittäinen käyttö lievittää laskimovaivoista johtuvaa jalkojen pakotusta. Etenkin silloin jos ks. henkilö joutuu työssään seisomaan pitkiä aikoja.

 

Turvonneet jalat

Relaxant Jalkavoide on tehokas apu jalkojen turvotukseen. Jalkojen turvotusta syntyy kun solujen välitilaan kertyy nestettä. Useasti turvotuksen aiheuttaa laskimoiden vajaa toiminta, jolloin laskimot eivät pumppaa verta takaisin sydämeen yhtä nopeasti kuin normaalisti. Tämä aiheuttaa painetta laskimoihin minkä vuoksi neste alkaa tihkua niistä kudoksiin. Relaxant Jalkavoide tehostaa laskimoverenkiertoa, mikä lievittää laskimoiden vajaatoimintaa ja laskee turvotusta.

 

Väsyneet ja ”levottomat” jalat

Relaxant Jalkavoide helpottaa levottomien ja väsyneiden jalkojen jomottavaa tunnetta mutta ei hoida niiden syytä. Jaloissa levonaikana tuntuvaa epämiellyttävää jomotusta tai painetta kutsutaan levottomiksi jaloiksi. Tuntemukset ovat yleensä pohkeissa mutta niitä voi esiintyä myös reisissä ja nilkoissa. Vaivat ovat yleensä pahimpia öisin. Siksi levottomista jaloista kärsivän kannattaakin käyttää Relaxant Jalkavoidetta aina iltaisin ennen nukkumaan menoa, jotta jalkojen vilkastunut verenkierto saa jalat rauhoittumaan. Relaxant Jalkavoidetta voidaan käyttää myös jalkojen hierontavoiteena, jolloin hieronta auttaa levottomien jalkojen akuuttiin särkyyn ja voiteen verenkiertoa lisäävä ominaisuus antaa pitkäkestoisen avun.

 

Diabeetikon jalat

Relaxant Jalkavoide on erinomainen tuote diabeetikon jaloille. Diabeetikon jalat tarvitsevat erityistä huomiota ja huolen pitoa, koska alentunut verenkierto ja tuntoaisti sekä infektioherkkyys altistavat helposti erilaisille jalkaongelmille. Relaxant Jalkavoide on laskimoverenkiertoa vilkastuttava voide, joka auttaa alentuneesta verenkierrosta johtuviin ongelmiin. Relaxant Jalkavoide on myös lievästi antiseptinen, joten sen säännöllinen käyttö alentaa diabeetikon jalkojen infektioriskiä.

Diabeetikoiden jalat suositellaan pestäväksi ja rasvattavaksi päivittäin. Relaxant Jalkavoide on ihoa hoitava ja kosteuttava voide, joka imeytyy hyvin. Diabeetikoiden tulisi välttää varpaiden välien liikarasvausta hautumisvaaran vuoksi.

 

Lentomatkailussa

Relaxant Jalkavoide on täsmäase lentomatkailijan jalkavaivoja vastaan. Lentomatkat aiheuttavat monenlaisia kiputiloja jaloissa kuten esim. turvotusta, jomotusta ja väsymystä. Tämä johtuu useasta eri syystä. Paikallaan istuminen puristaa reisien isoja verisuonia, liikkumattomuus huonontaa jalkojen lihaspumpun toimintaa ja lentokoneen ilmanpainevaihtelu vaikuttaa turvotuksen muodostumiseen. Relaxant Jalkavoide kiihdyttää laskimoiden toimintaa mikä auttaa kaikkiin näihin ongelmiin. Paremmin kiertävä veri kulkee helpommin jaloista takaisin ylös sekä laskee samalla turvotusta. Relaxant Jalkavoidetta tulee voidella pohkeisiin ja jalkoihin jo ennen lentoa ja pitkien lentojen aikana tarvittaessa lisätä lennon aikana.

 

Kuivat jalat

Relaxant Jalkavoiteella on paljon erityisominaisuuksia mutta sitä voi myös käyttää ihan tavallisena jalkarasvana. Kuivien jalkojen iho voi hilseillä tai jopa haljeta aina verinahkaan saakka. Tähän yksinkertaisena hoitona on tehorasvaus päivittäin. Relaxant Jalkavoide on riittävän rasvainen rasvaamaan kuivimmatkin jalat. Relaxant Jalkavoide kannattaa levittää pyörivin liikkein, jotta se imeytyy nopeammin. Relaxant Jalkavoiteen tehoa voi lisätä laittamalla yöksi rasvauksen jälkeen ohuet puuvillasukat.

Puujalka ja penikkatauti

Puujalka

Relaxant Lihastenrentouttaja on tehokas apu puujalan hoidossa. Puujalalla tarkoitetaan kovaa iskua reiden isoihin lihaksiin, jolloin niiden väliin pääsee purkautumaan verta. Jalka menee tällöin kovan tuntuiseksi ja sitä on vaikea koukistaa. Tämä estää urheilijan harjoittelun täysin, ainakin jalkojen osalta. Relaxant Lihastenrentouttajan salisylaatit lievittävät puujalassa esiintyvää kipua. Parantuminen kestää yleensä reilun viikon mutta se voi joskus kestää, jopa lähelle kuukautta. Relaxant Lihastenrentouttajan on todettu nopeuttavan puujalan paranemista.

Relaxant Lihastenrentouttajaa käytetään paikallisesti puujalan hoitoon hieromalla voidetta kipeälle alueelle. Lihastenrentouttaja lisää alueen verenkiertoa, mikä vetreyttää jumissa olevaa lihasta sekä lievittää kipua. Lihastenrentouttajan on todettu nopeuttavan puujalan paranemista.

 

Penikkatauti eli lihasaitiosyndrooma

Relaxant Lihastenrentouttaja on erinomainen apu penikkataudin oireisiin. Penikkatauti on yleisnimitys eri syistä johtuville säärikivuille. Yleensä se tuntuu kipeänä tuntemuksena säären etuosassa. Syitä voivat olla sääriluun reaktio liialliselle rasitukselle tai rasituksesta johtuva luukalvon tulehdus. Vaikka kipu tuntuu pinnalliselta, voi sen aiheuttaja olla myös pohkeen syvissä lihaksissa. Tämä johtuu siitä, että lihastyhmiä ympäröivät peitinkalvot eivät jousta tarvittavassa nopeudessa lihasten kasvun suhteen. Relaxant Lihastenrentouttajan sisältämät salisylaatit lievittävät kipua ja hoitavat tulehdusta. Penikkatauti on yleensä nuorten vaiva mutta sitä esiintyy myös aikuisilla.

Penikkatautia tulee hoitaa ensisijaisesti levolla. Levossa penikkataudin oireita voidaan lievittää Relaxant Lihastenrentouttajan säännöllisellä käytöllä. Relaxant Jalkavoidetta voidaan puolestaan käyttää ennaltaehkäisevästi.

Kasvukivut

Relaxant Lihastenrentouttaja on verraton apu kasvukivuista kärsivälle lapselle. Kasvukivuilla tarkoitetaan raajoissa esiintyvää normaalia kasvuun liittyvää kipua. Yleensä kivut ovat samassa kohtaa molemmissa raajoissa. Suurimalla osalla kasvukivuista kärsivistä ne loppuvat ennen murrosikää. Relaxant Lihastenrentouttajan salisylaatit sekä vanhemman hieronta yhdessä auttavat kasvukipuihin todella tehokkaasti. Lämpö auttaa myös kasvukipuihin ja Relaxant Lihastenrentouttaja lisää paikallisesti verenkiertoa mikä lämmittää kolottavia raajoja.

Kasvukivut ovat yleensä pahimmillaan iltaisin kun lapsen pitäisi päästä nukkumaan. Siksi Relaxant Lihastenrentouttajaa kannattaakin käyttää päivittäin ennen nukkumaan menoa. Näin toimittaessa vältytään myös siltä, että lapsi herää yöllä kasvukipuihin. Hyvät yöunet ovat lapsen kasvulle tärkeää ja myös takaavat virkeämmän mielen tulevaan koulupäivään.

Relaxant hieronnassa

Relaxant Lihastenrentouttajaa voi käyttää hierontavoiteena. Ammattilaiskäytössä Relaxant Lihastenrentouttajaa hierotaan kipeään lihakseen ensin, jolloin tuotteen vaikuttavat aineet pääsevät imeytymään. Noin 10 minuutin hieronnan jälkeen voi hierontaa jatkaa myös tavallisella hierontaöljyllä.

superyrtit

Sianpuolukka

superyrtit

Mustikka

superyrtit

Kataja

superyrtit

Mesiangervo

detria-pakurikaapa-superyrtit
superyrtit

Pakurikääpä

superyrtit

Väinönputki

superyrtit

Männyn pihka

detria-siankarsamo-superyrtit
superyrtit

Siankärsämö

superyrtit

Turve

RELAXANT

INCI-LISTAT

Relaxant Magnesium

Valmistusaineet: Aqua, Peat Extract, Brassica Oleifera (rapeseed) Oil (and), Filipendula Ulmaria Extract (and), Juniperus Communis Extract (and), Angelica Archangelica Extract, Magnesium Sulfate, Petrolatum, PEG-100 Stearate (and), Glyceryl Stearate, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Potassium Sorbate, Carbomer, Triethanolamine.

Relaxant Lihastenrentouttaja

Valmistusaineet: Aqua, Peat Extract, Brassica Oleifeira, Filipendula Ulmaria, Juniperus Communis, Angelica Archangelica, Petrolatum, Glyseryl Stearate, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben.

Relaxant Jalkavoide

Valmistusaineet: Aqua, Peat Extract, Brassica Oleifeira, Achillea Millefolium, Petrolatum, Glyseryl Stearate, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben.

Relaxant Pihkasalva 30%

Valmistuaineet: Brassica Oleifera Oil, Pinus Sylvestris Leaf Extract, Cera Flava.

Relaxant Pihkaseerumi 10%

Valmistusaineet: Brassica Oleifera Oil, Pinus Sylvestris Leaf Extract.

Relaxant Hajunpoistaja

Valmistusaineet: Aqua, Peat Extract, Juniperus Communis Extract, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Methylparaben.

[tmls category=”546″ layout=”tmls_slider” style=”style1″ image_size=”no_image” text_font_family=”” text_font_color=”#777777″ text_font_size=”14px” name_font_family=”” name_font_color=”#777777″ neme_font_size=”15px” neme_font_weight=”bold” position_font_family=”” position_font_color=”#777777″ position_font_size=”12px” order_by=”date” order=”DESC” auto_play=”true” transitioneffect=”crossfade” pause_on_hover=”false” next_prev_visibility=”tmls_visible” next_prev_radius=”large_radius” next_prev_position=”” next_prev_bgcolor=”#F5F5F5″ next_prev_arrowscolor=”tmls_lightgrayarrows” scroll_duration=”500″ pause_duration=”9000″ ratingstars=”enabled” ratingstarssize=”16px” ratingstarscolor=”#F47E00″ ]

RELAXANT

MYYNTIPAIKAT

Sokos ja Stockmann -tavaratalot, Emotion-myymälät, hyvinvarustellut apteekit, terveys- ja luontaistuotekaupat sekä Detrian verkkokauppa