Villiyrttien keräysaika on alkanut!

Villiyrttien keräysaika on alkanut!

Tervehdys,

 

Nyt on hyvä aika hyödyntää suomalaista luontoa ja herkutella kotimaista luomua eli ei muuta kuin yrttien keruuseen. Luonnon villiyrttejä kerätessä ja syödessä kannattaa kuitenkin muistaa muutama asia. Monet yrteistä toimivat rohdosten tapaan, joten niitä kannattaa nauttia kuureissa, ei jatkuvasti. Poimimispaikoiksi kannattaa valita teistä syrjäiset puhtaat paikat. Huomioitavaa on myös se, että kaikki yrtit eivät ole jokamiehenoikeuden piirissä.

Tällä hetkellä parhaassa keruuajassa ovat maitohorsma, mesiangervo, voikukka ja nokkonen. Nokkosesta alla pieni herkuttelu resepti:

haluamasi määrä nokkosen lehtiä

2 l rypsiöljyä

jauhettua merisuolaa

Lämmitä öljy kattilassa noin 160-asteiseksi. Friteeraa nokkosen lehtiä pieni annos kerrallaan ja sekoittele reikäkauhalla. Nokkoset muuttuvat rapeiksi noin puolessa minuutissa. Nostele paperille, jotta ylimääräiset öljyt valuvat pois. Ripottele päälle jauhettu merisuola makusi mukaan.

 

Jos sinulla on suosikkiyrttejä tai -reseptejä niin voit kirjoittaa niitä tuonne blogin kommentteihin tai vaikka laittaa linkkiä.

 

Mukavaa alkanutta kesää

Matti Mörsäri

 

 

 

Ei kommentteja

Post a Comment