Ihonhoidon haasteet keväällä

Kevätaurinko on taas täällä piristämässä mieltä ja täyttämässä D-vitamiinivarastoa. IHANAA, mutta toisaalta kevät on ihonhoidon kannalta haastavaa aikaa, kun sään vaihtelu, ilmansaasteet ja allergiat rasittavat ihoa. Ihon kosteustasapaino, suojakerros ja pigmentti vaativat erityistä huomiota. Talven jäljiltä kalpea iho on palamisvaarassa ja aurinko saa myös pigmenttimuutokset tummumaan ja maksaläiskät esiin. Paras tapa välttyä maksaläiskiltä on ennaltaehkäisy. Auringonvalolta pitää suojautua ja oleskella auringossa mahdollisimman vähän. Yksi tehokas ja luonnollinen raaka-aine, joka voi auttaa ihoa keväällä, on arbutiini.

Arbutiini on glukoosiin sitoutunut hydrokinoni, joka on yksi tehokkaimmista melaniinin tuotantoa estävistä aineista. Melaniini on ihon oma pigmentti, joka suojaa ihoa UV-säteilyltä, mutta myös aiheuttaa epätasaista ihonväriä, kuten maksaläiskiä ja pisamia. Arbutiini vaalentaa ihoa estämällä tyrosinaasi-entsyymin toimintaa, joka on melaniinin synteesin katalyytti. Arbutiini tehoaa siis pigmenttimuutoksiin, joissa melaniinin määrä on lisääntynyt.

Arbutiinia saadaan useista kasveista, kuten sianpuolukasta, karpalosta, pensasmustikasta ja vuorenkilvestä. Arbutiinia on kahdessa muodossa: alfa- ja beeta-arbutiinia. Alfa-arbutiini on synteettisesti valmistettu versio, joka toimii hyvin ihon vaalentamisessa. Beeta-arbutiini on luonnollinen versio, johon on sitoutunut flavonoideja ja fenoleita. Nämä yhdisteet ovat antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta ja tulehduksilta. Beeta-arbutiinilla on ihon vaalennuksen lisäksi myös antibakteerisia ominaisuuksia.

Arbutiini on siis luonnollinen valinta ihon vaalentamiseen ja kirkastamiseen keväällä. Se auttaa tasoittamaan ihon sävyä ja ehkäisemään pigmenttimuutoksia. Lisäksi se vahvistaa ihon suojakerrosta ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Arbutiinia löytyy monista kosmetiikkatuotteista, kuten seerumeista, voiteista ja naamioista.

Yksi hyvä vaihtoehto on Detria Arbutin Seerumi. Se sisältää sianpuolukasta eristettyä beeta-arbutiinia sekä mustikan polyfenolisia yhdisteitä. Lisäksi seerumin sisältämä hyaluronihappo pitää ihon kosteutettuna. Kosteutettu ja hyvinvoiva iho kykenee paremmin torjumaan ilman haitalliset aineet.

Ihonhoito keväällä: miksi arbutiini on hyvä ainesosa?

  • Arbutiini on luonnollinen kasviuute, joka vaalentaa pigmenttiläiskiä ja tasoittaa ihon sävyä
  • Arbutiini estää melaniinin tuotantoa, joka on vastuussa tummista läiskistä ja epätasaisesta väristä
  • Arbutiini on hellävarainen ja sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle ja couperosa-iholle
  • Arbutiini ei ärsytä ihoa eikä aiheuta valoherkkyyttä, toisin kuin jotkut muut vaalentavat aineet
  • Arbutiini on erityisen hyödyllinen keväällä, kun aurinko alkaa paistaa enemmän ja iho altistuu UV-säteilylle