Detria Blogi

Blogimaailmaan ja Detria Oy:n tuotteisiin tutustumista sekä tietysti jouluhässäkkää!

Heippa!

Viikko Elisan kirjotuksesta on kulunut ja on minun vuoroni tehdä esittely itsestäni. Tämä on sitten mun ihka ensimmäinen blogikirjoitus ja saa nähdä mitä syntyy.

OIen siis Elina Tauriainen ja kotoisin Kuusamosta. Rovaniemellä on tullut kumminkin asuttua jo lähemmäs viisi vuotta. Lapin yliopistossa minulla on tällä hetkellä menossa kolmas opintovuosi. Pääaineeni on johtaminen ja pitkäksi sivuaineeksi valitsin markkinoinnin. Lyhyempinä sivuaineina olen opiskellut laskentatoimea ja hallintotieteitä.

Mitkä fiilikset minulla sitten on tätä projektia kohtaan? Tarkoituksena olisi meidän toimesta pitää tätä sivustoa aktiivisesti yllä noin puolen vuoden ajan. Projekti on kumminkin elänyt hetkessä jo tässä vaiheessa niin paljon, ettei voi tietää mitä tästä tulee ja kuinka pitkäksi aikaa. Hommiin on kumminkin tartuttu varovaisen optimistisesti ja toivotaan sivustolle vielä paljon uusia tykkääjiä sekä aktiivista osallistumista sivustolle heittämiimme julkaisuihin. Jo tässä vaiheessa projektia olen saanut oppia paljon uutta esimerkiksi vaikkapa näiden blogien kirjoittamisesta. Tämän viikon olen innoissani lukenut Katleena Kortesuon ja Jarkko Kurvisen kirjaa ”Blogimarkkinointi” ja yrittänyt saada selville hyvien blogien salaisuutta. Olemme myös tutustuneet yhteistyökumppanimme Detria Oy:n toimintaan ja heidän tuotteisiinsa, erityisesti Arbutin- ja Relaxant- tuotesarjoihin. Saaneet tietoa tuotteiden myötä couperosan ja maksaläiskien synnystä, yleisyydestä sekä hoitokeinoista. On mielenkiintoista ja jännittävää nähdä, mitä saamme aikaiseksi projektin aikana ja mitä kaikkea tulemme vielä oppimaan kevääseen mennessä.

Tällä viikolla olemme ryhmän kanssa vieneet projektia eteenpäin suunnittelemalla tämän ja ensi viikon julkaisuja. Loppuviikosta suunnittelimme myös tiedotetta ja nyt kovasti yritämme saada juttua läpi jonkin lehden kautta. Toivottavasti siis pääsette lukemaan meistä ja sivustosta tehtyä juttua tulevina viikkoina.

Kaikille lukijoille haluan omasta puolestani toivottaa rauhallista joulun aikaa!

Terveisin: Elina

Kuulumiset projektin alku metreillä

Tervehdys kaikille!

Kirjoitamme siis blogiin vuorotellen Äidit ja Lastensairaala 2017 -hankkeen yhteydessä, olen ensimmäisenä kirjoitusvuorossa. Pieni esittely on paikallaan.

Nimeni on Elisa Pelttari, asun Rovaniemellä ja kotoisin Tornionjoen lähettyviltä Pellosta. Suuren osan ajastani vie kilpaurheilu, lajinani on hiihto. Monille voin olla tuttu sitä kautta. Urheilun ohella opiskelen Lapin yliopistossa, pääaineenani johtaminen, sivuaineina markkinointi, hallintotiede, psykologia ja laskentatoimi.

Projektin ensimmäinen viikko alkaa olla loppu suoralla. Tässä vaiheessa on hyvä pohtia omia odotuksia projektin suhteen. Ensinnäkin, olen innoissani projektin tarjoamasta mahdollisuudesta saada kokemusta. Lisäksi on hieno päästä tekemään opintojen yhteydessä opittuja asioita käytäntöön. Minulle urheilijana ei kuitenkaan riitä pelkkä kokemus, vaan olen tottunut tekemään töitä tavoitteiden eteen. Kokemuksen lisäksi toivon meidän onnistuvan meille annetussa tehtäväsä. Tartun siis projektin haasteisiin suurella mielenkiinnolla ja urheilijan päättäväisyydellä.

Itse olen tottunut yksilöurheilijana tekemään kaikkein kovimman työn yksin, sadat harjoitustunnit ja
tuhannet kilometrit vuodessa tulee harjoiteltua enemmän tai vähemmän yksin. Projekti tuo joukkueurheilun ulottuvuutta mukaan tekemiseen, koska projektissa hyödynnämme vahvaa nelihenkistä ryhmää ja puhallamme yhteen hiileen. Näin toisilta saa tarvittaessa tukea ja yhdistämme voimavarat.

Ensimmäisellä viikolla on käynnistetty projekti käyntiin ja otettu ensimmäisiä askeleita, pääasiassa Facebook -sivujen (sivusto suljettu kampanjan päätyttyä) käyttöönottoa ja niiden markkinointia. Ensi viikolla jatketaan tästä.

Projektiterveisin,

Elisa

Hyvää joulun odotusta kaikille!

 

Äidit ja Lastensairaala 2017 -hanke

Hei kaikille!

 

Olemme neljä Lapin yliopiston johtamisen ja markkinoinnin opiskelijaa. Erään yliopiston kurssin yhteydessä tehdystä toimeksiannosta on poikinut koko tämä projekti. Toimeksiannon piti alun perin liittyä pelkästään markkinointiin, mutta ideasta kehittyi projekti, jossa Detria mahdollistaa varojen keräämisen Lastensairaala 2017 -hankkeelle.

Projekti tarjoaa meille paljon uusia kokemuksia yliopisto-opiskelun rinnalle ja pääsemme toteuttamaan itseämme käytännössä. Odotamme innolla projektin etenemistä ja koemme aiheen läheiseksi. Lastensairaala 2017 on tällä hetkellä hyvin ajankohtainen aihe ja varoja on kerätty eri tahojen toimesta. On mahtavaa saada osallistua yhteiskunnallisestikin merkittävään asiaan.

Facebook -sivuja (sivu suljettu kampanjan päätyttyä) perustaessa otimme huomioon myös meille kaikille tärkeän teeman: äitien terveyden ja hyvinvoinnin. Yhdistämme sivuilla nämä kaksi edellä mainittua teemaa. Tuomme esille äitien terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä juttuja, toisaalta taas keskitymme Lastensairaala 2017 -hankkeeseen.

Detria on erityisen hyvä yhteistyökumppani projektille, koska heidän tuotteet tuovat esille raskaana olevien ja vastasynnyttäneiden yleisen ongelman, maksaläiskät. Maksaläiskät ovat varsin yleinen kohderyhmän keskuudessa ja ratkaisut tähän aika tuntemattomia. Detria Arbutin -tuotesarja tarjoaa ongelmalle luonnollisen ratkaisun ja toivomme pystyvämme välittämään tämän tietoisuutta.

Aloitamme Detrian kotisivujen blogisteina seuraavan puolen vuoden ajan kertoen projektimme kulusta ja omista fiiliksistä projektin aikana. Kirjoitamme vuorollaan kuulumisia blogiin projektin kulusta.

 

Tervetuloa blogin lukijoiksi!

 

Terveisin,

Elisa, Laura, Elina ja Jyry

“Kylmänvihoihin karhunsapensalvaa”

Näin lausui Sergei Demisoff Vienan Karjalan Pääjärvellä. Sergei oli muuttanut parikymmentä vuotta aikaisemmin Siperiasta Pääjärven metsäkombinaatin työntekijäksi, josta oli sittemmin eläköitynyt. Sergei edustaa Siperialaista kansanparannustietämystä.  Karhun kaatoja hänellä oli jo noin 60 kpl. Tämäkin haastattelu keskeytyi kun tuli soitto nähdystä karhusta, jonka perään Sergei heti lähti.

Seuraavassa joitakin reseptejä Sergeiltä:

  • Kaada karhu ja ota karhun sappi talteen. Uuta sappi alkoholiin, esimerkiksi vodkaan tai pirtuun. Anna uuttua kaksi viikkoa, siivilöi ja säilö lasipulloon. Käytä kylmänvihoihin (paleltumaan) sivellen sitä iholle pari kertaa päivässä. Näin palanut iho paranee nopeammin.
  • Sappiuutetta voi käyttää myös sisäisesti antamaan energiaa, palauttamaan elämänhalun ja voimistamaan. Laimenna sappiuutetta (alkoholia 5 %) ja nauti kolme kertaa päivässä ennen ateriaa, ei aterian kanssa.
  • Karhun munuaista ympäröivä rasva on tehokas reumakipuun. Kaadetusta karhusta otetaan talteen munuaisten ympärillä oleva rasva, jota sivellään sellaisenaan kolottaville nivelille.
  • Koivun kääpä (pakurikääpä) on tehokas antibiootti.  Kurkkukipu lähtee kun laittaa suuhun kääpäpalan ja imeskelee sitä.

Kärsiikö lapsesi kasvukivuista?

Pienten kasvavien lasten usein toistuva ongelma on kasvukivut. Ne ovat toiseksi yleinen vaiva päänsäryn jälkeen. Ne alkavat 4-5 vuoden iässä ja jatkuvat jopa kymmenvuotiaaksi saakka. Ne vaivaavat eniten yöllä kun lapsen pitäisi saada nukkua ja levätä rauhassa.

Olemme saaneet lukuisia palautteita vuosien ajan tyytyväisiltä vanhemmilta, joiden lasten oloa on pystytty helpottamaan Relaxant Lihastenrentouttajalla. Lihastenrentouttaja on luonnollinen tapa hoitaa kasvukipuja ja sitä on turvallista käyttää pienillekin lapsille. Lihastenrentouttajan mesiangervo-uute sisältää salisylaatteja, jotka lievittävät tehokkaasti lapsen kipuja. Kataja ja väinönputki puolestaan lisäävät voidellun alueen verenkiertoa, mikä auttaa lihaksia palautumaan rasituksesta. Tuote sopii siis myös urheileville lapsille todella hyvin.

 

Alla kaksi kommenttia, jotka minulle kerrottiin edellisillä messuilla:

“Tämä Lihastenrentouttaja on kyllä ihmeaine! Mieheni ei tulisi ilman sitä toimeen ollenkaan ja nyt myös lapsenlapsemme haluaa aina jalkavoitelun kylässä ollessaan, jotta saa illalla unenpäästä kiinni.”

“Meidän poikamme pelaa jalkapalloa. Hänen kasvukivut ovat joskus niin kovat, että ilman Relaxanttia nukkumisesta ei tule joinakin iltoina mitään. Nyt tätä on käytetty jo pitkään joka ilta, jotta hän pääsee untenmaille ilman kipuja.”

 

Käyttö-ohje: Ota lapsen kanssa iltaisin yhteinen rauhallinen hetki, jolloin hierot lapsesi kivuliaat alueet Lihastenrentouttajalla kevyesti (n. 10 min.). Tarvittaessa voidetta voi hieroa kivuliaaseen kohtaan useita kertoja päivässä.

Ostoksille tästä!

Karjalan kansa on kalalla kasonnut.

Karjalan kansa on kalalla kasonnut.

Otsikon sananlaskun kuulin Topin suusta ja seuraavassa kuvaus, mistä sananlasku kumpuaa.

Vienan Karjalaiset käyttivät kalan ennen muinoin tarkkaan. Kun meillä ruokajuomana on perinteisesti ollut piimä tai maito, heillä se oli hauenpääjuoma. Hauenpääjuoma valmistettiin keittämällä hauenpäitä väljässä vedessä useita tunteja ja maustamalla pippurilla ja suolalla. Keittämisen lopuksi juoma siivilöitiin ja säilöttiin kylmään paikkaan, yleensä hetteeseen.

Rahvaan ihraksi kutsuttiin säyneen sisäelinrasvaa, jota käytettiin mm. paistamiseen. Lehmien maidontuotannon tehostamiseksi kaikki kalojen perskeet (suomut, evät) otettiin talteen ja keitettiin. Juomaa tarjottiin poikineille lehmille ja hyvästi siitä heruivat.

Kevätkaloista otettiin talteen mäti ja maksa, jotka keitettiin suolavedessä yrttien, pippurien ja sipulin kera. Tätä herkkua syötiin keitettyjen pottujen kanssa. Kevätsärjet ja hauet perattiin, suolattiin ja laitettiin seinille aurinkoon kuivumaan. Kuivattua kalaa syötiin talvella potun kanssa. Säynävät, ahvenet ja siiat suolattiin kesäsärpimiksi. Eläimille hapatettiin kevätsärkeä appeen höystöksi.

Syksyn kalanpyynti keskittyi kutusiian ja kutumuikun pyyntiin. Muikut ja osa siioista suolattiin talven varalle. Siioista suurin osa kuivattiin savusaunassa. Niistä tuli rapeita ja savukalan makuisia ja ne säilyivät hyvin juuttisäkeissä kuivassa paikassa jopa vuoden. Tulipa niitä Topin luona maistettua ja olivat itse asiassa aika hyviä. Join myös hauenpääjuomaa ja olihan sekin mukiin menevää. Vaan kyllä monet edellä mainituista herkuista voisivat jäädä syömättä tämän päivän herkkusuilta.