Title Image

Detria Relaxant®

Tuotteet

DETRIA RELAXANT ®

Luonnollisesti tehokkaampi sarja lihasten ja jalkojen hoitoon

Detria Relaxant on lihasten ja jalkojen huoltoon sekä kehon yleiseen hyvinvointiin kehitetty hoitosarja. Detria Relaxant -tuotteiden tehoaineina käytetään kansanparannusperinteessä tunnettuja yrttejä, turvetta ja pihkaa.

RELAXANT LIHASTENRENTOUTTAJA

Tarkoitettu rasituksesta kipeytyneiden niskojen, hartioiden ja lihasten hierontaan. Nopeuttaa särkevien lihasten rentoutumista, vilkastuttaa niiden aineenvaihduntaa ja vähentää suonenvetoja. Lievittää kasvukipuja. Voidetta hierotaan suoraan kipeälle alueelle tarvittaessa useita kertoja päivässä usean päivän ajan. 100 ml ja 200 ml koot.

RELAXANT JALKAVOIDE

Laskimoverenkiertoa tehostava voide paleleville, turvonneille, väsyneille tai jomottaville jaloille. Helpottaa seisoma- ja istumatyöstä johtuvaa jalkojen särkyä ja turvotusta. Levitetään jalkapohjiin, jalkateriin ja pohkeisiin aamuin illoin lihasten pituussuuntaan kevyesti sivellen. 100 ml ja 200 ml koot.

RELAXANT PIHKASALVA 30%

Luonnon oma hoitovoide pieniin ihovaurioihin ja ihottumiin. Tehokas apu monenlaisiin iho-ongelmiin, esim. ihorikkoihin, ihottumaan, hiertymiin, finnien hoitoon, palovammoihin, arpiin, rohtuneille huulille, halkeileville kantapäille, repeileville kynsinauhoille. Säilöntäaineeton.

RELAXANT PIHKAÖLJY 10%

Antimikrobinen pihka estää tulehduksia ja edistää haavojen paranemista. Käytetään esim. hankaumiin, halkeileviin kantapäihin, repeileviin kynsinauhoihin, hyönteistenpuremiin, rohtumiin, pieniin haavoihin ja muihin ihovaurioihin. Säilöntäaineeton.

Detria_Pihkaoljy

RELAXANT KÄYTTÖKOHTEET

Niska- ja hartiakivut sekä näyttöpääte- ja istumatyö

Detria Relaxant Lihastenrentouttaja on niska- ja hartiakivuista kärsivän pelastus. Niskan ja hartioiden kipu ovat yleisiä vaivoja, jotka yleensä johtuvat työasennosta, fyysisestä lihasrasituksesta tai jostakin vammasta. Näissä kaikissa on kuitenkin yhteistä niskan- ja hartiaseudun lihasten kireys ja kipu. Relaxant Lihastenrentouttaja lisää verenkiertoa paikallisesti mikä avaa kireitä lihaksia. Relaxant Lihastenrentouttajan salisylaatit puolestaan lievittävät kipua tehokkaasti.

Koululaisten niska- ja hartiakivut ovat yleistyneet. Relaxant Lihastenrentouttaja ei ole ainoastaan aikuisten istuma- ja päätetyötä tekevien tuote vaan sitä voivat käyttää myös lapset ja nuoret, jotta he jaksavat opiskeluissaan paremmin.

Lihaskramppi eli "suonenveto"

Suonenveto tarkoittaa yleensä alaraajoissa esiintyviä lihaskramppeja, jotka tavallisesti vaivaavat öisin. Terveiden henkilöiden suonenvetoon ei yleensä löydy mitään syytä. Iän mukana alttius suonenvetoon lisääntyy. Niitä ilmenee eniten 50 ikävuoden jälkeen ja yleisyys lisääntyy iän mukana. Noin kolmasosa 60–70-vuotiaista kärsii toistuvasta suonenvedosta. Lihaskramppeja esiintyy tavallista enemmän joissakin sairauksissa, esimerkiksi munuaisen vajaatoiminnassa ja suolatasapainon häiriöissä. Terveillä henkilöillä nestetasapainon häiriöt (nestehukka, suolatasapainon häiriöt) saattavat altistaa lihaskrampeille. Suonenvetoa esiintyy herkemmin, kun lihaksia on rasitettu tavallista enemmän.

Liikuntaa harrastavilla ihmisillä lihaskouristuksia voi ilmetä voimakkaan rasituksen aikana tai sen jälkeen. Lihaskouristus eli spasmi voi kestää muutamasta sekunnista useisiin minuutteihin ja niitä voi syntyä kaikissa kehon lihaksissa. Urheilusuorituksia ei pitäisi jatkaa loppuun asti, jos kärsii kouristuksesta, koska tämä voi johtaa lihassäikeiden repeämiin. Lihaskramppeja esiintyy yleisimmin pohje- sekä reisilihaksissa. Myös selän ojentajalihakset ovat krampeille alttiita. Voima- ja nopeus lajeissa käytetään yleensä suurta voimaa ja lihaksen krampatessa (supistuessa) sen suojamekanismi ei välttämättä kerkeä aktivoitua, mikä johtaa lihasrevähdykseen.

Syyt:

 • Pitkäaikainen rasitus
 • Verenkiertohäiriöt (esim. suonikohjut, liian kireät varusteet)
 • Nestetasapaino häiriöt (suola, kalsium, magnesium) etenkin kuumalla ilmalla
 • Vanhat lihasvammat
 • Puutteellinen verryttely

Oireet:

 • Lihasten kova jännitys tahdosta riippumatta
 • Kipu kouristusalueella
 • Lihakset tuntuvat kovilta

Hoito:

 • Lihaksen rasitus lopetetaan ja sille annetaan paikallista puristusta
 • Rauhallinen venytys
 • Kevyt hieronta Relaxant Lihastenrentouttajalla

Relaxant jalkojen hoidossa

Relaxant Jalkavoide on lämmittävä apu paleleville jaloille. Jalat voivat tuntua kylmälle kun jalkojenverenkierto on vähäisempää kuin normaalisti. Tämä voi johtua esim. kylmälle altistumisesta, verisuonten supistumisherkkyyden vaihteluista tai tupakoinnista (supistaa pintaverisuonia). Relaxant Jalkavoide lisää laskimoverisuonten verenkiertoa sekä aktivoi pintaverisuonistoa, jolloin palelun tunne häviää. Relaxant Jalkavoidetta voi myös laittaa talvella ennalta ehkäisevästi jalkoihin noin. 30 min ennen ulkoilua.

Suonikohjuvaivat

Detria Relaxant Jalkavoide on nopea helpotus suonikohjuista kärsivälle. Suonikohjuja löytyy jopa noin puolelta aikuisista. Suonikohjut johtuvat laskimoiden insuffisienssista eli laskimoläppien vuodosta. Suonikohjujen syntyyn vaikuttavia tekijöitä ovat mm. synnynnäinen laskimoläppien heikkous, raskaus ja ylipaino.

Pinnallisten laskimoiden suonikohjut esiintyvät sinertävinä pullistumina. Suonikohjut voivat myös aiheuttaa turvotusta ja särkyä jaloissa. Relaxant Jalkavoide tukee laskimoiden toimintaa mikä lievittää paineen ja kivun tuntua sekä vähentää turvotusta. Ylipainoisella henkilöllä tai raskausaikana Relaxant Jalkavoiteen päivittäinen käyttö lievittää laskimovaivoista johtuvaa jalkojen pakotusta. Etenkin silloin jos ks. henkilö joutuu työssään seisomaan pitkiä aikoja.

Turvonneet jalat

Detria Relaxant Jalkavoide on tehokas apu jalkojen turvotukseen. Jalkojen turvotusta syntyy kun solujen välitilaan kertyy nestettä. Useasti turvotuksen aiheuttaa laskimoiden vajaa toiminta, jolloin laskimot eivät pumppaa verta takaisin sydämeen yhtä nopeasti kuin normaalisti. Tämä aiheuttaa painetta laskimoihin minkä vuoksi neste alkaa tihkua niistä kudoksiin. Relaxant Jalkavoide tehostaa laskimoverenkiertoa, mikä lievittää laskimoiden vajaatoimintaa ja laskee turvotusta.

Väsyneet ja ”levottomat” jalat

Detria Relaxant Jalkavoide helpottaa levottomien ja väsyneiden jalkojen jomottavaa tunnetta mutta ei hoida niiden syytä. Jaloissa levonaikana tuntuvaa epämiellyttävää jomotusta tai painetta kutsutaan levottomiksi jaloiksi. Tuntemukset ovat yleensä pohkeissa mutta niitä voi esiintyä myös reisissä ja nilkoissa. Vaivat ovat yleensä pahimpia öisin. Siksi levottomista jaloista kärsivän kannattaakin käyttää Relaxant Jalkavoidetta aina iltaisin ennen nukkumaan menoa, jotta jalkojen vilkastunut verenkierto saa jalat rauhoittumaan. Relaxant Jalkavoidetta voidaan käyttää myös jalkojen hierontavoiteena, jolloin hieronta auttaa levottomien jalkojen akuuttiin särkyyn ja voiteen verenkiertoa lisäävä ominaisuus antaa pitkäkestoisen avun.

Diabeetikon jalat

Deetria Relaxant Jalkavoide on erinomainen tuote diabeetikon jaloille. Diabeetikon jalat tarvitsevat erityistä huomiota ja huolen pitoa, koska alentunut verenkierto ja tuntoaisti sekä infektioherkkyys altistavat helposti erilaisille jalkaongelmille. Relaxant Jalkavoide on laskimoverenkiertoa vilkastuttava voide, joka auttaa alentuneesta verenkierrosta johtuviin ongelmiin. Relaxant Jalkavoide on myös lievästi antiseptinen, joten sen säännöllinen käyttö alentaa diabeetikon jalkojen infektioriskiä.

Diabeetikoiden jalat suositellaan pestäväksi ja rasvattavaksi päivittäin. Relaxant Jalkavoide on ihoa hoitava ja kosteuttava voide, joka imeytyy hyvin. Diabeetikoiden tulisi välttää varpaiden välien liikarasvausta hautumisvaaran vuoksi.

Lentomatkailussa

Detria Relaxant Jalkavoide on täsmäase lentomatkailijan jalkavaivoja vastaan. Lentomatkat aiheuttavat monenlaisia kiputiloja jaloissa kuten esim. turvotusta, jomotusta ja väsymystä. Tämä johtuu useasta eri syystä. Paikallaan istuminen puristaa reisien isoja verisuonia, liikkumattomuus huonontaa jalkojen lihaspumpun toimintaa ja lentokoneen ilmanpainevaihtelu vaikuttaa turvotuksen muodostumiseen. Relaxant Jalkavoide kiihdyttää laskimoiden toimintaa mikä auttaa kaikkiin näihin ongelmiin. Paremmin kiertävä veri kulkee helpommin jaloista takaisin ylös sekä laskee samalla turvotusta. Relaxant Jalkavoidetta tulee voidella pohkeisiin ja jalkoihin jo ennen lentoa ja pitkien lentojen aikana tarvittaessa lisätä lennon aikana.

Kuivat jalat

Detria Relaxant Jalkavoiteella on paljon erityisominaisuuksia mutta sitä voi myös käyttää ihan tavallisena jalkarasvana. Kuivien jalkojen iho voi hilseillä tai jopa haljeta aina verinahkaan saakka. Tähän yksinkertaisena hoitona on tehorasvaus päivittäin. Relaxant Jalkavoide on riittävän rasvainen rasvaamaan kuivimmatkin jalat. Relaxant Jalkavoide kannattaa levittää pyörivin liikkein, jotta se imeytyy nopeammin. Relaxant Jalkavoiteen tehoa voi lisätä laittamalla yöksi rasvauksen jälkeen ohuet puuvillasukat.

Puujalka ja penikkatauti

Puujalka

Detria Relaxant Lihastenrentouttaja on tehokas apu puujalan hoidossa. Puujalalla tarkoitetaan kovaa iskua reiden isoihin lihaksiin, jolloin niiden väliin pääsee purkautumaan verta. Jalka menee tällöin kovan tuntuiseksi ja sitä on vaikea koukistaa. Tämä estää urheilijan harjoittelun täysin, ainakin jalkojen osalta. Relaxant Lihastenrentouttajan salisylaatit lievittävät puujalassa esiintyvää kipua. Parantuminen kestää yleensä reilun viikon mutta se voi joskus kestää, jopa lähelle kuukautta.

Relaxant Lihastenrentouttajaa käytetään paikallisesti puujalan hoitoon hieromalla voidetta kipeälle alueelle. Lihastenrentouttaja lisää alueen verenkiertoa, mikä vetreyttää jumissa olevaa lihasta sekä lievittää kipua. Lihastenrentouttajan on todettu nopeuttavan puujalan paranemista.

Penikkatauti eli lihasaitiosyndrooma

Detria Relaxant Lihastenrentouttaja on erinomainen apu penikkataudin oireisiin. Penikkatauti on yleisnimitys eri syistä johtuville säärikivuille. Yleensä se tuntuu kipeänä tuntemuksena säären etuosassa. Syitä voivat olla sääriluun reaktio liialliselle rasitukselle tai rasituksesta johtuva luukalvon tulehdus. Vaikka kipu tuntuu pinnalliselta, voi sen aiheuttaja olla myös pohkeen syvissä lihaksissa. Tämä johtuu siitä, että lihastyhmiä ympäröivät peitinkalvot eivät jousta tarvittavassa nopeudessa lihasten kasvun suhteen. Relaxant Lihastenrentouttajan sisältämät salisylaatit lievittävät kipua ja hoitavat tulehdusta. Penikkatauti on yleensä nuorten vaiva mutta sitä esiintyy myös aikuisilla.

Penikkatautia tulee hoitaa ensisijaisesti levolla. Levossa penikkataudin oireita voidaan lievittää Relaxant Lihastenrentouttajan säännöllisellä käytöllä. Relaxant Jalkavoidetta voidaan puolestaan käyttää ennaltaehkäisevästi.

Kasvukivut

Relaxant Lihastenrentouttaja on verraton apu kasvukivuista kärsivälle lapselle. Kasvukivuilla tarkoitetaan raajoissa esiintyvää normaalia kasvuun liittyvää kipua. Yleensä kivut ovat samassa kohtaa molemmissa raajoissa. Suurimalla osalla kasvukivuista kärsivistä ne loppuvat ennen murrosikää. Relaxant Lihastenrentouttajan salisylaatit sekä vanhemman hieronta yhdessä auttavat kasvukipuihin todella tehokkaasti. Lämpö auttaa myös kasvukipuihin ja Relaxant Lihastenrentouttaja lisää paikallisesti verenkiertoa mikä lämmittää kolottavia raajoja.

Kasvukivut ovat yleensä pahimmillaan iltaisin kun lapsen pitäisi päästä nukkumaan. Siksi Relaxant Lihastenrentouttajaa kannattaakin käyttää päivittäin ennen nukkumaan menoa. Näin toimittaessa vältytään myös siltä, että lapsi herää yöllä kasvukipuihin. Hyvät yöunet ovat lapsen kasvulle tärkeää ja myös takaavat virkeämmän mielen tulevaan koulupäivään.

Relaxant hieronnassa

Relaxant Lihastenrentouttajaa voi käyttää hierontavoiteena. Ammattilaiskäytössä Relaxant Lihastenrentouttajaa hierotaan kipeään lihakseen, jolloin tuotteen vaikuttavat aineet pääsevät imeytymään. Relaxant Lihastenrentouttaja lämmittää lihakset ja löysää niiden kireyden nopeasti. Noin 10 minuutin hieronnan jälkeen hierontaa voi jatkaa tavallisella hierontaöljyllä tai -voiteella. Voide on ihoystävällinen ja sitä on miellyttävä käyttää.

In superyrtit

Sianpuolukka

In superyrtit

Mustikka

In superyrtit

Kataja

In superyrtit

Mesiangervo

detria-pakurikaapa-superyrtit
In superyrtit

Pakurikääpä

In superyrtit

Väinönputki

In superyrtit

Männyn pihka

detria-siankarsamo-superyrtit
In superyrtit

Siankärsämö

In superyrtit

Turve

DETRIA RELAXANT

INCI-LISTAT

Relaxant Lihastenrentouttaja

Valmistusaineet: Aqua, Peat Extract, Brassica Oleifeira, Filipendula Ulmaria, Juniperus Communis, Angelica Archangelica, Petrolatum, Glyseryl Stearate, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben.

Relaxant Jalkavoide

Valmistusaineet: Aqua, Peat Extract, Brassica Oleifeira, Achillea Millefolium, Petrolatum, Glyseryl Stearate, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben.

Relaxant Pihkasalva 30%

Valmistuaineet: Brassica Oleifera Oil, Pinus Sylvestris Leaf Extract, Cera Flava.

Relaxant Pihkaöljy 10%

Valmistusaineet: Brassica Oleifera Oil, Pinus Sylvestris Leaf Extract.

Suosittelen käyttöä kaikille joilla on lihaskipuja, lihaskramppeja, suonenvetoa tai lihasjäykkyyttä, sillä magnesium sport voiteesta on kyllä apua niiden poistamisessa.
testiryhmäläinen
Relaxant helpottaa lihasjännitystä ja kipua. Miellyttävä tuoksu!
Mari
Olen käyttänyt relaxant jalkavoidetta jo muutaman vuoden ajan. Auttaa kylmiin jalkoihini. Ennen aina varpaani palelivat, mutta nyt ei enää. Suonikohjukin lakkasi kutisemasta ja pehmeni. Pidän tuotteesta ja aion sitä myös jatkossa käyttää.
marjo
Minun lihakseni kipeytyvät usein kuntosalitreenin jälkeen. Mielestäni Relaxant magnesium sport nopeuttaa palautumista.
Anneli
Väsynyt ja kipeä alaselkä rauhoittui heti magnesium sport -voiteen levittämisen jälkeen. Erittäin hyvän tuntuinen!
S.P
Olemme käyttäneet pihkasalvaa mm. hyttystenpuremiin. Lievittää hyvin kutinaa.
Maikki
Relaxant jalkavoide auttoi selvästi jalkojen pakotukseen ja paleluun. Minulla on fibromyalgia ja nyt selvästi auttoi siihenkin särkyyn. Jalkapohjien kovettumat pehmenivät ja nilkoissa olevat pinenen pienet ns. laskimotukokset vaalenivat. Suosittelen!
Jaana, 65
Relaxant jalkavoide jää seisomatyöläisen pysyväksi kaveriksi!
Heidi, 42
(Relaxant Jalkavoide) Yölliset "levottomat jalat" loppui eikä herätä enää. Jalat eivät ole niin kylmän aratkaan enää, selviän ilman villasukkia.
Katja, 48
Tyttärelleni 5v puhkesi järkyttävä atooppinen ekseema keväällä koko vartalolle ristiallergioiden seurauksena (siitepölyt ja tietyt ruoka-aineet). Kokeilimme lääkärin määräämät vahvat kortisonikuurit ja sen jälkeen pitkään miedommilla kortisoneilla eikä mitään apua. Otimme käyttöön kesällä tämän öljyn ja yhdessä sheavoiteen kanssa saimme ihon kuntoon! Tämä auttoi pitämän ihon puhtaana, märkärupi ei uusiutunut, eikä tämä kirvellyt niinkuin monet apteekin voiteet tekivät. Pihkaöljy lievitti kutinaa ja auttoi todella nopeasti ihoa uusiutumaan. Suosittelen kaikille ja ihan mihin tahansa ihovaivoihin, päästä varpaisiin.
Jonna
Relaxant pihkasalva nopeuttaa selvästi haavojen parantumista ja tehoaa myös atopialäiskiin
Sanna
Relaxant on auttanut moneen lihasjumiin koko perheellä. Parasta siinä on että se ei sisällä lääkeaineita vaan luonnon omia raaka-aineita ja sitä voi laittaa useastikin päivässä. Sitä on suositeltu kaikille tutuille, jotka ovat hartiasärkyä valittaneet ja hyvin on auttanut myös heitä. Ilman Relaxantia ei tulla enää toimeen. Suosittelen lämpimästi!
Lihaksetkunnossa
Äkäiset suonenvedot ovat vuosien ajan vaivanneet minua. Ne ovat kuin herääminen painajaiseen ja alkaa sen hemmetinmoinen hyppiminen ja lihasten hierominen, omituisissa asennoissa koipien venyttäminen, mitä vain päästäni keksinkään aina kulloisessakin tilanteessa. Relaxant Magnesium on hillinnyt suonenvetoja ja voisinpa sanoa, että ne eivät välttämättä enää ole niin tymäköitä kuin pahimmillaan monina perättäisinä öinä. Relaxant on auttanut hillitsemään yöllisiä suonenvetopainajaisia ja bonuksena päälle on koipien alkanut näyttää ihan ihmisen iholta ja niin pehmeältä.
Kramppikoipi
Aivan loistava tuote (Relaxant Jalkavoide). Hoitajana jalkojen päällä työvuorot ja iltaisin pakottaa, nyt levollinen olo jaloissa ja särky hävisi.
Mirva, 52
Olen käyttänyt tätä (Relaxant Magnesium Sport) säännöllisesti ja suonenvedot on selvästi vähentyneet ja nyt useampana päivänä hieronut ystäväni hartioita samalla tuotteella. Kertoo sen tuntuvan erittäin hyvältä ja hieronta auttaneen paremmin kuin ilman tätä.
Tia
Loistotuote! Liikun paljon joten tätä (Relaxant Magnesium Sport) tulee käytettyä joka ilta. Toimii hyvin ja nukun paremmin - aamulla lihakset eivät ole kipeänä. Lämmin suositus paljon liikkuville ja suonenvedoista kärsiville!
Gauri
Olen todella tyytyväinen jalkavoiteeseen. Se helpotti varpaiden ja päkiöiden reumasta johtuvaa leposärkyä ja pehmensi kovettumia. Myös levottomat jalat loppuivat. Tuote jää minulle päivittäiseen käyttöön.
Heidi, 48
Relaxant Jalkavoide on nopeasti imeytyvää, ei tahraa / tahmeaa. Jalkojen palelu loppui nopeasti aloitettuani voiteen käytön. Jalkojen iho pehmeni muutaman käyttökerran jälkeen. Aivan ihana tuote.
Sirkku, 46
Relaxant Lihastenrentouttaja on aivan mahtava tuote. Olen saanut siitä avun joka öisiin, jopa 4-7 kertaa herättäviin, aivan kamaliin jalkakramppeihin. Hieron jo ennen nukkumaan menoa jalat Relaxantilla ja lisään vielä mahdollisesti yöllä herätessäni. Kaiken maailman magnesiumit on kokeiltu, mutta tämä on ainut, josta olen saanut todellisen avun. En tulisi toimeen ilman Relaxant Lihastenrentouttajaa.
Terttu
Tuotteessa on kipuja poistava ja rentouttava sekä aineenvaihduntaa lisäävä elementti, joka on hieronnassa hyvä. Tuotteet ovat hajusteettomia ja niiden tuoksu on miellyttävä. Kaiken lisäksi ne tekevät käsilleni hyvää.
Petri Geselle (hieroja)
Jos luokseni tulee ihminen, joka on oikein kunnolla jumissa ja lihakset ovat todella kipeät, olen hieronut hänet suoraan Relaxantilla ja olen saanut ilokseni kuulla, että hän on voinut hieronnan jälkeen mainiosti eikä ole tuntenut arkuutta samalla tavalla kuin usein käy hieronnan jälkeen, varsinkin jos henkilö ei ole käynyt hierojalla pitkään aikaan. Lihasten pinta-arkuus on silloin enempi sääntö kuin poikkeus. Olen saanut Relaxantilla hieromisesta vain positiivista palautetta.
Jaana Tapiainen (hieroja)
Onneksi löysin muutama vuosi sitten erään tuttavan neuvosta Detrian Relaxant-jalkavoiteen, jota olen käyttänyt paljon ja johon olen oikein tyytyväinen. Olen oikein tykästynyt tähän tuotteeseen. Nyt saan nukkua yöni rauhassa eikä jalkoja palele yhtään.
Nasti
Minulta on jalat leikattu 3 kertaa ja Relaxant Jalkavoide selvästi vaikutti jalkoihin. Suurin helpotus oli, kun illalla voitelin jalat, niin nukuin paremmin kun ei kipu ollut niin kova ja jalat rentoutuivat ja rauhoittuivat. Kiitos!
Irmeli