Superyrtit

Sianpuolukka

Sianpuolukka (Arctostaphylos uva-ursi) l. sianpuola l. karhunmarja on kuivien kankaiden ja kallioiden monivuotinen ainavihanta, mattomaisesti leviävä varpu. Detria Arbutin tuotteissa käytetään sianpuolukan lehdistä eristettyä beta-arbutiinia eli luonnon arbutiinia.

Luonnon arbutiini on erityisen hyvä raaka-aine niille, joiden iho on taipuvainen couperosaan, sillä se vahvistaa ohutta ihoa, pintaverisuonten seinämiä ja häivyttää ihon pinnallista verisuoniverkostoa. Lisäksi arbutiini estää melatoniinin tuotantoa ja vaalentaa ihoa, jonka ansiosta se on erinomainen raaka-aine liikapigmentin tai punoittavan ihon hoitoon. Arbutiinin sisältämät antibioottiset ominaisuudet tekevät siitä sopivan myös ärtyneelle ja tulehtuneelle iholle.

Mustikka

Mustikka (Vaccinium myrtillus) on kesävihreä varpu, joka kasvaa luonnonvaraisena Euroopassa ja Siperiassa. Mustikka sisältää useita kosmetiikkateollisuudessa arvostettuja yhdisteitä, kuten flavonoideja ja antosyaaneja sekä vitamiini- ja hivenaineita.

Detria Arbutin tuotteissa hyödynnetään mustikan lehtien erityisominaisuudet. Mustikka mm. suojaa ihoa ulkoisilta rasituksilta ja sillä on myös tulehdusten ja allergian vastaisia vaikutuksia. Lisäksi mustikka parantaa ihon kollageenin elastisuutta (anti-aging vaikutus).

Pakurikääpä

Pakurikääpä (Inonotus obliquus) on yleinen koivun ja eräiden muiden lehtipuiden lahottajasieni. Pakurikääpä sisältää yli 200 ravitsemuksellisesti ja fysiologisesti vaikuttavaa ainetta. Pakurikääpää on käytetty ihonhoidossa mm. pieniin haavaumiin ja naarmuihin, ihottumiin ja psoriasikseen.

Detria Arbutin tuotteissa käytetään koivussa kasvavaa pakurikääpää, koska siinä on eniten vaikuttavia aineita. Näistä aineista saadaan apua ihon pigmenttivirheiden korjaamiseen ja ihon eheyttämiseen. Lisäksi pakurikäävän superantioksidantit suojaavat ihoa ja pintaverisuonistoa rasitukselta.

Kataja

Kataja (Juniperus communis) on koko Suomessa yleinen kangasmaiden, kallioiden, laidunmaiden ym. valoisten paikkojen pensas tai matala puu. Katajan pihkaa ja katajatervaa on antiseptisten ominaisuuksiensa vuoksi käytetty haavojen puhdistamiseen ja hoitoon sekä erilaisiin ihovaivoihin.

Detria Relaxant tuotteisiin katajan neulasista saadaan pintaverenkiertoa elvyttävä vaikutus sekä kipujen ja lihaskouristuksien lievitys.

Mesiangervo

Mesiangervo (Filipendula ulmaria) on valoisien kosteikkojen kasvi. Suomalaisessa luonnossa se kasvaa alun perin mm. rannoilla, puronvarsilla ja lehdoissa, nykyään myös peltojen ja teiden kosteissa ja märissä ojissa.

Mesiangervon sisältämät salisylaatit toimivat kivunlievityksessä “luonnon aspiriinina”. Mesiangervoa käytetään niveltulehduksiin, reumaattisiin vaivoihin, kihtiin ja sidekudostulehduksiin.

Detria Relaxant tuotteisiin käytetään mesiangervon kukista saatavia tehoaineita tuomaan helpotusta rasituksen kipeyttämiin lihaksiin.

Väinönputki

Väinönputki (Angelica archangelica) kuuluu samaan sukuun karhunputken kanssa, mutta sen lehdet ovat vaaleammat ja voimakastuoksuiset. Se on kaksi- tai monivuotinen sarjakukkaiskasvi.

Kansanlääkinnässä väinönputkea on käytetty ulkoisesti hermosärkyihin ja reumaattisiin vaivoihin. Detria Relaxant tuotteisiin vaikuttavat aineet saadaan väinönputken juurista.

Siankärsämö

Siankärsämö (Achillea millefolium) on kansanlääkinnän tuhattaituri, maustevihannes ja rohdosyrtti. Ulkoisesti sillä hoidetaan ihoa, paiseita, palohaavoja, tulehduksia, aknea, haavaumia ja hiertymiä. Siankärsämöä käytetään myös esimerkiksi suonikohjujen hoitoon, kivun lievitykseen ja peräpukamien hoitoon.

Tämän monipuolisen rohdoskasvin kukista saadaan Detria Relaxant Jalkavoiteeseen laskimoverenkiertoa tukeva ominaisuus.

Männyn pihka

Mänty (Pinus sylvestris) sisältää elimistöä puhdistavia ja bakteereja tuhoavia aineita. Pihka on eteeristen öljyjen ja hartsien seos, jolla puu suojautuu mm. tuhohyönteisiltä ja -sieniltä. Pihkan antimikrobinen teho on lähes sama riippumatta pihkan keruumenetelmästä tai kerättävästä havupuulajista.

Kansanparantajat ovat käyttäneet pihkaa mm. ihotautien lääkintään, pienten ihovaurioiden puhdistamiseen ja palovammojen hoitamiseen. Pihka lisää ihon uusiutumista sekä poistaa iholta tulehdusta vaikuttamalla antiseptisesti ja antimikrobisesti.

Turve

Turvetta käytetään terapeuttisiin tarkoituksiin kylpyinä, paikallishoitoina sekä kosmeettisissa valmisteissa. Hoidoissa käytettävä turve on luonnontilaisen suon hyvin maatunutta alinta kerrosta. Saraturve soveltuu mm. tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja reumasairauksien hoitoon, ja rahkaturvetta käytetään esim. gynekologisiin ja hormonaalisiin vaivoihin. Lisäksi turve vaikuttaa ihoa hoitavasti ja puhdistavasti sekä ihosairauksia parantavasti.

Turve-esiintymät ovat hiilipitoisia maalajeja, jotka ovat muodostuneet kasvinjätteiden epätäydellisen hapettoman maatumisen tuloksena. Ainoastaan 10–15 cm:n pintakerros turvesuossa on elävää. Alempi osa kasvimassasta kuolee ja muuttuu turpeeksi. Luonnonturve on hapanta ja runsaasti vettä sisältävää. Turve sisältää monipuolisia, arvokkaita kemiallisia yhdisteitä, jotka tekevät siitä merkittävän raaka-aineen monille hoitaville ja kosmeettisille valmisteille.

Detria Relaxant® voidepohjissa on jopa yli 30 % turveuutetta, joka auttaa rentouttamaan lihakset sekä alentamaan sileiden lihasten kouristuksia ja kipureaktioita. Turve parantaa hiusverisuonten verenkiertoa, mikä vaikuttaa positiivisesti solujen aineenvaihduntaan.