Title Image

Yritys

Suomalainen menestystarina

Detria Oy on rovaniemeläinen, vuonna 1996 perustettu yritys, joka valmistaa ja markkinoi luontaiskosmetiikka- ja hoitotuotteita kansanparannusperinteestä tunnetuista lappilaisista yrteistä.

 

Yrityksen tuotteet perustuvat omaan tuotekehitys- ja tutkimustyöhön sekä kansanparannusperinteessä tunnettujen, hoitavien yrttien hyödyntämiseen luonnonkosmetiikassa. Palkittujen yrttivalmisteiden taustalla on halu yhdistää nykyaikaista bioteknologiaa perinteeseen ja kokemusperäiseen tietoon, ja valmistaa näin mahdollisimman tehokkaita ja turvallisia hoitotuotteita, jotka soveltuvat nykyihmisen käyttömieltymyksiin.

Detria on kerännyt peräti kolme Vuoden hoitotuote -mainintaa: Relaxant Jalkavoide 2003, Arbutin Pigment Whitening 2002 ja Relaxant Lihastenrentouttaja 2001. Lisäksi Detrialle on myönnetty Lapin INNOSUOMI 2003 –palkinto, Maakunnan Menestyjä -tunnustus 2004 ja 2005 ja Rovaniemen Yrittäjien Vuoden yrittäjä -tunnustus 2012.

 

Verkostomainen toimintatapa

Detria työllistää välittömästi kolme henkilöä ja monet toiminnot on ulkoistettu kotimaisille yhteistyöyrityksille. Tuotteiden raaka-aineina käytetään Lapin luomukeruualueilta kerättyjä yrttejä. Turpeen ja yrttien esiprosessointi on ulkoistettu kahdelle yritykselle. Teknokemian ja pakkaamisen hoitaa sopimusyritys ja tutkimusta ja tuotekehitystä tehdään osakkuusyrityksessä. Tuotteita on myynnissä muun muassa apteekeissa ja luontaistuotekaupoissa.

 

Raaka-aineina puhtaita ja tehokkaita Lapin luomuyrttejä

Lapin luonnon ankarat olosuhteet ovat jalostaneet vuosituhanten saatossa kasvit kestämään haasteelliset kasvuolosuhteet. Tästä syystä Lapin yrtit sisältävät muualla kasvaneisiin verrattuna poikkeuksellisen paljon tehoaineita, joita hyödynnetään Detrian tuotteiden valmistuksessa.

Detria käyttää tuotteisiinsa ainoastaan puhtaasta suomalaisesta luonnosta, Lapin ns. luomukeruaalueilta kerättyjä yrttejä. Näiden alueiden maaperän rikki-, typpi- ja raskasmetallipitoisuuksille on asetettu tiukat ylärajat. Detrian valmisteissa käytetyt yrtit täyttävät rohdosraaka-aineille asetetun GAP-standardin.

Yrttien keruumenetelmät, -ajankohdat ja hygienia ovat tarkoin säänneltyjä ja valvottuja. Jokaisesta yrttierästä otetaan näyte parhaan mahdollisen laadun valmistamiseksi. Yrttien keräyksessä Detrialla on laatujärjestelmä, jonka avulla mahdollinen laatuvirhe voidaan jäljittää aina kasvupaikkaan saakka. Vaikuttavien komponenttien pitoisuutta valmisteissa seurataan tarkasti ja jokaisesta valmistuserästä otetaan näytteet, joista varmistetaan vaikuttavien aineiden pitoisuus.